Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Ceyhun Bayramov’un İtalya’nın Azerbaycan Büyükelçisi Claudio Tafuri ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Bakan Ceyhun Bayramov’un İtalya’nın Azerbaycan Büyükelçisi Claudio Tafuri ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması
REKLAM ALANI
22.04.2024
A+
A-

No:174/24, Bakan Ceyhun Bayramov’un İtalya’nın Azerbaycan Büyükelçisi Claudio Tafuri ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 19 Nisan 2024 tarihinde İtalya Cumhuriyeti’nin Azerbaycan Cumhuriyeti’ndeki Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Claudio Taffuri’yi ülkemizdeki diplomatik faaliyetinin sona ermesiyle ilgili olarak kabul etti. ülke.

 

Toplantıda Azerbaycan ile İtalya arasında mevcut çok boyutlu stratejik ortaklık ilişkilerinin yanı sıra mevcut bölgesel durumdan kaynaklanan konular ele alındı.

 

Bakan Ceyhun Bayramov, Büyükelçi Claudio Taffuri’ye ülkemizde görev yaptığı süre boyunca Azerbaycan ile İtalya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çabalarından dolayı teşekkür ederek, bundan sonraki faaliyetlerinde başarılarının devamını diledi.

 

İki ülke arasında siyasi, ekonomik, ticari, enerji güvenliği, ulaşım ve iletişim, kültürel, insani vb. dahil olmak üzere çeşitli konular. yönlerdeki çok boyutlu stratejik ortaklık ilişkilerinin tatmin edici olduğu, mevcut Stratejik Diyalog mekanizmasının ilişkilere önemli katkı sağladığı dikkat çekti. Bu doğrultuda karşılıklı ziyaret ve temasların yanı sıra siyasi istişarelerin sürdürülmesinin önemine dikkat çekildi.

 

Karşı tarafa, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP29) Taraflar Konferansı’nın bu yıl ülkemizde düzenlenecek 29. oturumunun hazırlıkları hakkında bilgi verildi. COP29, iklim değişikliğiyle mücadele alanında İtalya’nın da aralarında bulunduğu bir dizi ortakla işbirliğine ek katkı sağlayacak.

 

Bakan Ceyhun Bayramov, çatışma sonrası dönemde bölgedeki mevcut durum ve gerçekleri, işgalden kurtarılan bölgelerde yürütülen restorasyon ve inşaat çalışmalarının yanı sıra Azerbaycan-Ermenistan normalleşme sürecini de anlatarak, İtalyan tarafına teşekkür etti. mevcut hassas zamanda adil konumu. İtalya’nın tutumunun, bölgesel barışı ve güvenliği artırıcı tedbirleri tehdit eden, tek taraflı ve önyargılı bir yaklaşım sergileyen bir takım aktörler tarafından takip edilmesi gerektiği kaydedildi.

 

Büyükelçi Claudio Taffuri, Azerbaycan’daki diplomatik faaliyetleri sırasında sağlanan destek ve işbirliğinden dolayı şükranlarını dile getirerek, Azerbaycan ile İtalya arasındaki ortaklığın daha da güçleneceğine olan güvenini dile getirdi.

 

Toplantıda karşılıklı ilgi duyulan diğer konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Paylaş

BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no17424

 

 

 

REKLAM ALANI