Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TURKKON GENEL BAŞKANI MÜJDAT ÇOBANOĞLU`NDAN KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI’NIN 50. YILDÖNÜMÜ MESAJI

TURKKON GENEL BAŞKANI MÜJDAT ÇOBANOĞLU`NDAN KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI’NIN 50. YILDÖNÜMÜ MESAJI
REKLAM ALANI
19.07.2024
A+
A-

Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu TURKKON Genel Başkanı Müjdat ÇOBANOĞLU, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

TURKKON Genel Başkanı Müjdat ÇOBANOĞLU, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Hem bulunduğumuz coğrafyada hem de dünya genelinde barışın ve istikrarın savunucusu olarak çok önemli faaliyetler yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri, 20 Temmuz 1974 tarihinde Kıbrıslı soydaşlarımızın imdadına yetişmiş ve ‘Kıbrıs Barış Harekatı’nı icra etmiştir.
Bu harekât neticesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin mevcudiyeti sağlam temeller üzerine oturtularak Kıbrıslı soydaşlarımızın hak ve hürriyetleri yeniden tesis edilmiştir.

Bugün Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümüne ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Bu vesile ile Kıbrıs Türk halkının ‘Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlar, Kıbrıslı soydaşlarımıza sağlık ve esenlikler dilerim. Ayrıca bu büyük kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum.” Dedi

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI