Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Birleşik Rusya”, Ulusal Kan Bağışı Günü nedeniyle bölgelerdeki kamu destek merkezlerinde etkinlikler düzenledi

“Birleşik Rusya”, Ulusal Kan Bağışı Günü nedeniyle bölgelerdeki kamu destek merkezlerinde etkinlikler düzenledi
REKLAM ALANI
24.04.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya”, Ulusal Kan Bağışı Günü nedeniyle bölgelerdeki kamu destek merkezlerinde etkinlikler düzenledi

2024,

Ayrıca herkes kan bağışında bulunabildi.
Ülke çapındaki kamu destek eyaletleri, kan ve kemik iliği bağışını teşvik etmek için eğitici konferanslar ve seminerler, araştırmalar ve testler düzenledi. Tematik fotoğraf sergileri açıldı.

“Kemik iliği bağışına özellikle dikkat edildi. Ülkedeki binlerce sakinin yaşamı ve sağlığı, kemik iliği bağışçılarının federal kayıtlarının ne kadar aktif bir şekilde yenilendiğine bağlıdır. Bu çalışma Başkan adına yürütülüyor” dedi Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreter Yardımcısı Anna Kuznetsova.

FMBA’ya göre, Federal Kemik İliği Bağışçıları Kayıtlarında 200 binden fazla kişi var ve her yıl 900’ü çocuk olmak üzere 5 binden fazla Rus’un kemik iliği nakline ihtiyacı var.

“Genotip eşleşmesi olasılığı yüksek değil; yaklaşık 10 bin bağışçı başına 1 hasta, yani federal kayıtların en az iki katına çıkarılması gerekiyor. Ayrıca kendi geniş tabanımız yurt dışından nakil tedarik etme ihtiyacını da azaltacaktır” diye vurguladı Anna Kuzenetsova.

Devlet Duması milletvekili Nikolai Valuev, Bryansk bölgesindeki Birleşik Rusya halk desteği genel merkezini ziyaret etti . Tıbbi gönüllülerle bir araya gelerek kan bağışı deneyiminden bahsetti.

“Toplantımız son derece faydalı oldu. Gönüllüler, bağışçılar için kan toplama prosedüründeki deneyimlerini paylaştı çünkü bu, milyonlarca hayatın kurtarılması için hayati önem taşıyor” dedi.

Altay Bölgesi’ndeki Birleşik Rusya kamu destek karargahında kan bağışının önemine ilişkin eğitici bir konferans ve bilgi yarışması düzenlendi. Etkinliğe katılanlar, kanser hastalarına destek sözleri içeren kartlara imza attı.

Altay Cumhuriyeti’nde herkes bağış konulu bir oyuna katıldı. Rusya Kızıl Haç’ın bölgesel şubesinin başkanı tarafından yürütüldü.

Vologda, Tyumen ve Kursk bölgelerinde Birleşik Rusya’nın kamu destek merkezi çalışanları, parti aktivistleri ve MGER öğrencileri kan verdi, ayrıca bölgelerin doktorları ve fahri bağışçılarıyla “eşit diyalog” içinde yer aldı.

Voronej, Tula, Tambov, Omsk bölgeleri ve Çuvaş Cumhuriyeti’ndeki Birleşik Rusya genel merkezinde kan ve kemik iliği bağışı konusunda eğitim konferansları düzenlendi.

Hoparlör
Kuznetsova Anna Yurievna
Kuznetsova Anna Yurievna
Parti Genel Konseyi Sekreter Yardımcısı, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkan Yardımcısı, Parti Genel Konseyi Başkanlığı’nın vatandaşlarla çalışma konusunda Başkana yaptığı itirazlarla ilgili Komisyon Başkanı Parti D.A. MEDVEDEV, Parti Genel Konseyi Anneliğin, Çocukluğun ve Aile Desteğinin Korunması Komisyonu Başkanı
#Kuznetsova
#bağış
#Valuev
#bölgeler
#kamu destek merkezi
#dersler
#kan bağışı
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-organizovala-v-shtabah-obshestvennoj-podderzhki-v-regionah-meropriyatiya-k-nacionalnomu-dnyu-donorstva-krovi

 

REKLAM ALANI