Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

AV. OSMAN EYYÜPOĞLU `NDAN 23 NİSAN MESAJI

AV. OSMAN EYYÜPOĞLU `NDAN 23 NİSAN MESAJI
REKLAM ALANI
23.04.2024
A+
A-

AV. OSMAN EYYÜPOĞLU `NDAN 23 NİSAN MESAJI

ABDULLAH YİĞİT – ANKARA

Şanlıurfa’nın Tanınmış Simalarından Olan Şanlıurfa Barosu `na Kayıtlı Avukat Osman Eyyüpoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Av. Osman Eyyüpoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi;

İstiklal ve hürriyetimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yılını, Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en samimi duygularımla tebrik ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek bağımsızlığımızı ve milli iradenin hakimiyetini ilan ettiğimiz gün olarak dünya tarihine geçmiştir.

Vatanımızın ve Aziz Milletimizin bağımsızlık ve hürriyeti için İstiklal Harbi boyunca canlarını ortaya koyan ve gelecek nesillere hür bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimizi saygı ve hürmetle yad ediyorum.

Vatan topraklarımızın dört bir yandan emperyal güçler tarafından işgal edildiği, vatanımızın her bir neferinin özgürlüğüne kast edildiği bir dönemde hür iradesini sahada ve masada göstermek isteyen Aziz Milletimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak istiklal ve istikbal mücadelemizdeki kararlılığını bir kez daha göstermiştir. Büyük Meclisimizin, Milli Mücadele’de gönüllerde yaktığı ateş en karanlık günlerde aziz milletimizin yolunu aydınlatmış, ortak bir gaye etrafında milletimizi bir araya getirmiş ve zafere giden yolu aralamıştır.

Burada bağımsızlık mücadelemiz boyunca en kritik kararlar alınmış, zafere ve ardından Cumhuriyet’e giden yol haritası belirlenmiştir. Bugün halen Aziz milletimizin askeri, siyasi, ekonomik ve toplumsal alanlarda pek çok önemli meselede karar mercii konumunda olan Büyük Meclisimiz, ülkemizin 101 yıllık Cumhuriyet tarihinde amansız mücadelelere ve saldırılara maruz kalmış ve 15 Temmuz gecesi Gazi Meclis olarak yeni bir döneme girmiştir.

İstiklâl Savaşımızın komutanı, Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal tarafından çocuklarımıza armağan edilen ve dünyadaki yegâne çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, ülkemizin bekasının teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin tüm dünya çocukları ile el ele vererek, sevgi, , barış ve kardeşlik üzerine bir dünya inşa etmelerine ve daha adil bir dünyaya kavuşmamıza vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu coşkulu günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor; çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sevgiyle kucaklıyorum.

REKLAM ALANI