Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul’da Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimizin Katılımıyla Gerçekleşen Geceye İştirak Etti

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul’da Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimizin Katılımıyla Gerçekleşen Geceye İştirak Etti
REKLAM ALANI
29.08.2022
A+
A-

 

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul’da Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimizin Katılımıyla Gerçekleşen Geceye İştirak Etti

 

 

 

Haberin Fotoğrafları
s10.jpg
s11.jpg
s12.jpg
s1.jpg
s2.jpg
s3.jpg
s5.jpg
s7.jpg
s8.jpg
s9.jpg
s10.jpg
s11.jpg
s12.jpg
s1.jpg
s2.jpg
s3.jpg
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul’da şehit ailelerimiz ve gazilerimizin katılımıyla düzenlenen “Kahramanları Anma ve Zafer Gecesi” programına iştirak etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da telefon bağlantısıyla programa katılanlara hitap etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan özetle şunları söyledi:

 

 

 

SİZLER, “TEK BAYRAK, TEK MİLLET, TEK VATAN, TEK DEVLET” DEDİNİZ

“Saygıdeğer gazilerimizi akşamın bu saatinde, bir yaz akşamında en kalbi duygularla selamlıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar temenni ediyorum. Gazilerimize aynı şekilde Rabb’imden şifalar temenni ediyor, onların da ailelerine sabırlar niyaz ediyorum.

Değerli kardeşlerim sizler gerçekten bu ülkenin istiklal ve istikbali için verilen bir mücadelenin en azından bugüne kadar hem sabırla hem de bu yolda bu topraklarda âdeta ‘Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda / Canı, cananı bütün varımı alsın da Hüda / Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ diyerek bu topraklara bu vatana hizmet verdiniz. Siz hep ‘tek bayrak’ dediniz, ‘tek millet’ dediniz, ‘tek vatan’ dediniz, ‘tek devlet’ dediniz ve bu yoldan ayrılmadınız. Rabb’im yâr ve yardımcınız olsun. Birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin ve 2023 için de bu yolda inanıyorum ki sabitkadem olarak yola devam edelim. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.”

BAKAN AKAR: ALINMASI GEREKEN TEDBİRLERİ ALDIK

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ise yaptığı konuşmada Ağustos ayının Türk milleti için “zaferler ayı” olduğunu belirterek Türk ordusunun ülkenin ve milletin hakkını, hukukunu korumak için Türk’ün gücünü gösteren büyük zaferler kazandığını vurguladı.

Bakan Akar, “Ülkemize yönelik risk, tehdit, tehlike ne varsa bunlara karşı alınması gereken ne kadar tedbir varsa aldık, alıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin etki ve ilgi alanının genişlediğinin altını çizen Bakan Akar, “Buna bağlı olarak da Türk Silahlı Kuvvetlerinin etki ve sorumluluk alanı artmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı operasyonlarını ve tatbikatlarını büyük bir başarıyla yaptı ve yapmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra TSK’dan hainlerin temizlendiğini ve böylece ordunun güçlendiğini vurgulayan Bakan Akar şöyle devam etti:

“Ülkemizin, milletimizin egemenliğini ve bağımsızlığını, 85 milyon vatandaşımızın güvenliğini sağlamak için TSK yurt içinde ve dışında gece gündüz demeden ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatini, ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışıyla ve büyük bir başarıyla savunmaktadır.”

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin savunma sanayi alanında büyük başarılar elde ettiğini belirten Bakan Akar, savunma sanayisinde yerli ve millîlik oranının yüzde 80’lere ulaştığını vurguladı.

AŞAMAYACAĞIMIZ ENGEL, YAPAMAYACAĞIMIZ GÖREV YOK

Şehitlerin ve gazilerin, onların ailelerinin Türkiye Cumhuriyet Devleti için çok değerli olduğunu belirten Bakan Akar, şunları kaydetti:

“Bugüne kadar yaptığımız faaliyetlerdeki en büyük başarı şehitlerimize ve gazilerimize ait. Onları her zaman rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Onlara olan borcumuz çok büyük onların aileleri başımızın tacı. Dolayısıyla onlar için ne yapsak azdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir ülkenin yapmadığı kadar şehit ailelerine ve gazilerine sahip çıkıyor ve çıkmaya devam edecek. Sizlerin, asil milletimizin Türk Silahlı Kuvvetlerine sevgisi, güveni devam ettiği müddetçe bizim aşamayacağımız engel, yapamayacağımız görev yok. Binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen millî, manevi, mesleki değerlerimizden aldığımız ilhamla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesileyle Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadar bin yıldır bize vatan olan bu toprakların bu seviyeye gelmesinde devletimizin, milletimizin, TSK’nın bu seviyeye gelmesinde emeği geçen herkesi sevgiyle, saygıyla, minnetle anıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; gazilerimize sağlık, sıhhat diliyor, şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerine de saygılarımı sunuyorum.”

Konuşmasının ardından şehit aileleri ve gazilerle tek tek ilgilenerek sohbet eden Bakan Akar, onların taleplerini de dinledi.

Ayrıca Bakan Akar, bugün doğan şehit yakınlarının doğum günü pastalarını keserek ikram etti.

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/2782022-02817

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI