Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bilgi Gününe katılım ve eğitimcilerle buluşma

Bilgi Gününe katılım ve eğitimcilerle buluşma
REKLAM ALANI
04.09.2023
A+
A-

 

 

 

 

Bilgi Gününe katılım ve eğitimcilerle buluşma

2023 , Dangara bölgesi

 

 

 

 

1 Eylül’de Khatlon bölgesinin Dangara ilçesinde barışın ve ulusal birliğin kurucusu, milletin lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, gelenek gereği Bilgi Günü’ne katılarak konuşma yaptı. ve Barış Dersleri kapsamında ülkenin eğitimcileriyle samimi bir toplantı gerçekleştirildi.

Ülkenin Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Bilgi Günü’nün kutlanmasını ve akademik yılın başında barış dersinin verilmesini, bağımsızlık çağının iyi geleneklerinden biri, eski çağlarda okuryazarlık ve bilgeliğin kutlanması olarak yorumladı. Tacik halkı.

 

 

 

 

Saygıdeğer Devlet Başkanı Emomali Rahmon, yeni akademik yılın başlangıcı olan Bilgi ve Barış Dersi Gününü, bugün ilk kez okulun eşiğine basanlar da dahil olmak üzere tüm öğrenci ve öğrencilerin bilim insanlarına tebrik etti. ve ülkenin ve ebeveynlerin eğitimi.

Okul yılı barış dersiyle başlarken, ulusun lideri Emomali Rahmon, ülke hükümetinin barışsever politikasını değerlendirdi ve Tacikistan’ın barışsever ve adaleti seven bir ülke olarak barışsever politikasını defalarca ilan ettiğini belirtti. Herhangi bir muhalefeti ve çatışmayı çözmenin ana ve en iyi yolunun uluslararası hukuk normlarına uyum, müzakereler ve konu ve sorunların barışçıl çözümü olduğunu yüksek platformlardan dile getiriyoruz.

 

 

 

 

Sağlıklı ve gelişmiş bir toplum yaratmanın, ileri bilim ve eğitimin oluşturulmasından, ulusal değerlere dayalı hedefe yönelik eğitim ve öğretimin uygulanmasından, öğretmenlerin profesyonellik düzeylerinin yükseltilmesinden, eğitim öğretimde çağdaş eğitim koşullarının yaratılmasından geçtiği vurgulandı. Her düzeydeki eğitim kurumlarında, yani modern araç ve gereçlerle bunları sağlamak ve elbette eğitimcilerin özverili çalışmaları ve ebeveynlerin işbirliği ve desteği ile mümkündür.

Ülke hükümeti kaynaklarını, fırsatlarını ve çabalarını bu en önemli sosyal yöne yönlendiriyor ve gençlerin ve gençlerin bilim, mesleki eğitim ve eğitim ve öğretimi için gerekli tüm koşulları yaratıyor.

Eğitim sektörünün sürdürülebilir gelişiminin ve reformların etkililiğinin finansmanın arttırılmasına bağlı olduğunu göz önünde bulundurarak, ülke hükümeti bu kilit sektörün finansmanını her geçen yıl artırmaktadır.

 

 

 

 

Bu yıl eğitime 7,2 milyar somoni ayrıldı; bu, 2022 yılına göre %14 daha fazla ve yıllık devlet bütçesinin neredeyse %19’unu oluşturuyor.

Bağımsızlık döneminde ülke topraklarında tüm finansman kaynakları karşılanarak 3.700 adet 1.5 milyonun üzerinde öğrenciye eğitim veren eğitim kurumu binası inşa edilerek kullanıma sunuldu ve bu yönde çalışmalar devam ediyor.

1991-1992 öğretim yılında ülkedeki öğrenci sayısı 1 milyon 325 bin idi. Bu sayı 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 2 milyon 232 bin kişiye ulaştı; bu, bağımsızlık döneminin başlangıcına göre 900 binin üzerinde bir rakam.

Ülkenin Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, ülke Hükümetine ve Eğitim ve Bilim Bakanlığına, çocuklar ve gençler de dahil olmak üzere nüfus artışını ve diğer ülkelerle işbirliği içinde yeni yerleşim yerleri ve köylerin inşasını dikkate alma görevi verdi. devlet gücünün bölgeler, şehirler ve ilçelerdeki bakanlıklar ve daireleri ve yürütme organları ve sermayenin çekiciliği ile iç ve dış eğitim kurumlarının inşasını genişletmek ve buralarda uygun koşullar yaratmak.

 

 

 

Ayrıca Milli Eğitim ve Bilim Bakanlığına, onarıma ihtiyaç duyan ve acil durumdaki eğitim kurumlarının onarımı ve yeniden inşası için bölge, il ve ilçe yürütme otoriteleriyle işbirliği içinde gerekli tedbirlerin alınması talimatı verildi.

Çocukların kişiliğinin şekillenmesinde ve genel eğitime hazırlanmasında önemli rol oynayan okul öncesi eğitimin geliştirilmesi, ülke hükümetinin özel ilgi alanı altındadır.

Eğitim ve Bilim, Maliye, Adalet, Ekonomik Kalkınma ve Ticaret, Nüfusun Sağlık ve Sosyal Korunması Bakanlıkları, Devlet Yatırım ve Devlet Mülkiyeti Komitesi, Eğitim ve Bilim Alanında Kontrol Ajansı ve Bünyesinde eğitim kurumları bulunan diğer bakanlık ve kurumlar da nüfus artışını dikkate alarak çocukların mümkün olduğunca okul öncesi eğitim kurumlarına dahil edilmesi için ek önlemler alıyor.

Maliye, Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlıkları, Devlet Yatırım ve Devlet Mülk Yönetimi Komitesi ve devletin yerel yürütme organlarına, okul öncesi eğitim ve çocukların bu düzeyde dahil edilmesi için fonları artırmaları talimatı verildi ve genel olarak, Devlet programlarının bu yönde uygulanması sıkı bir şekilde etkinleştirilmelidir.

 

 

 

Ülke Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, bilim ve eğitim alanına özel önem veren ülke devletinin ve Hükümetinin temel hedefinin, genel eğitim kurumlarında eğitimin kalitesini yükseltmek olduğunu vurguladı. toplumsalın daha da gelişmesi ve vatanın ekonomik kalkınmasına, devletin kalkınmasına ve ata topraklarının sınırlarının korunmasına hazırlanmak için modern bilim ve bilgiyi benimseyerek ülkenin gelecek nesillerini yetiştirmek.

Eğitimin düzeyini ve kalitesini artırmak amacıyla Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Eğitim ve Bilim Alanında Kontrol Ajansı ve Eğitim Akademisi ile işbirliği içinde Tacikistan Hükümeti’nin karar taslağını hazırlamakla görevlendirildi. Bu yılın sonuna kadar “Ulusal Eğitim Kalitesi Değerlendirme Konsepti Hakkında” ülke hükümetine sunulacak.

Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, her düzeydeki eğitim kurumlarında İngilizce ve Rusça da dahil olmak üzere yabancı dil öğreniminin gerekli ve zorunlu olduğunu değerlendirdi.

İlk ve orta mesleki eğitim, çalışanların hazırlanmasında çok önemli bir rol oynamaktadır, çünkü ulusal ekonominin ilerlemesi, işletmelere, kurumlara, devlet ve devlet dışı kuruluşlara uzman temini, önlerine yeni görevler koymaktadır.

Çalışma, Göç ve Nüfus İstihdam Bakanlığı ile ilk ve orta mesleki eğitim kurumlarının başkanları, ülkenin sanayi kuruluşlarıyla yakın işbirliği kurmak ve öğrenci stajlarının ilgili işletme ve kurumlarda yaygın olarak uygulanması için etkili önlemler almakla görevlendirildi.

 

 

 

Devlet başkanı, Çalışma, Göç ve Çalışma Bakanlığı’na yetişkin eğitim merkezlerinin kurulmasını genişletme ve mevcut merkezlerin daha iyi işleyişini sağlama talimatı verdi.

“Tacikistan Devleti ve Hükümeti, politikalarında gençleri, gençleri, öğrencileri ve öğrencileri Anavatan’ın geleceğinin inşaatçıları olarak görüyor ve Devlet Başkanı olarak size tam güvenim var – şerefli kişi. Ülkenin gençliği”, – Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı ifade etti.

Milletin şerefli lideri Emomali Rahmon öğretmenlere seslenerek, öncelikle mesleki seviyelerinin yükseltilmesi konusuna sürekli ve ciddi bir şekilde dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon’un Bilgi Günü’ndeki konuşmasının ardından, aralarında Khatlon Devlet Tıp Üniversitesi öğretmeni Umeda Shokirova ve Zoirzoda Dangara Devlet Üniversitesi öğrencisi Nasirzoda Ozodamoh’un da bulunduğu bir grup öğretmen ve öğrenci katıldı. Khatlon Devlet Tıp Üniversitesi öğrencisi Gulandom ve Khatlon Devlet Üniversitesi Tıp Merkezi öğrencisi Barotzoda Dilshod, modern çalışma koşullarını, bilimsel çalışmaları ve sosyal ilerlemeye yönelik artan ilgiyi sağladığı için ülkenin Eğitim Başkanına şükranlarını dile getirdi. sektörler.

FacebookTwitter

kaynak:http://www.president.tj/node/31417?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI